Yetkilileri konsolosluklarda siz değerli müşterilerimize vakit kaybı yaratan birçok formalite işlemden sizi kurtararak tüm bu işlemleri sizin adınıza yapar, konsoloslukta sizi temsil eder. Sizin adınıza vize takibi yapma konusunda tam yetkilidir! Pasaport ve diğer gerekli evraklarınız bize ulaştıktan sonra en kısa sürede vize müracatınız yapılır ve başvuru sonucunuz yine en kısa sürede size ulaştırılır.

1995 yılında kurulan sektöründe verilebilecek en iyi ve kaliteli hizmeti hedef alıp bu doğrultuda “Sürekli müşteri memnuniyeti” bilincini içinde yaşatarak çalışmalarına devam etmektedir.

WHATSAPP / VIBER +90 554 9370902
Ukrayna (Ofis) : +380 67 5406614
Turkiye (Merkez): +90 554 9370902
ICQ: 26010207  SKYPE: karavantour
suha@tengizler.com 
  • Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
  • 01.04.2010 tarihi itibari ile tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmak üzere 10 yıl öncesinde alınmış T.C pasaportları (tüm pasaport türleri) geçerliliklerini yitirecektir. Bu tür pasaportlara sahip T.C vatandaşlarının,en kısa sürede emniyet müdürlüklerine başvurarak, yeni tarihli pasaportlarını almaları gerekmektedir.
  • Yeni pasaport temini için yapılması gerekenlere http://epasaport.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Pasaportunuzun geçerlilik süresinin seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay olması gerekmektedir.
  • Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorundadırlar. Seyahat sağlık sigortası hakkında bilgi almak için bize ulaşın.
  • Yanlarında başka birisi ile seyahat edecek olan yolcuların beraber seyahat edecekleri kişilerin var ise geçerli vize fotokopilerini ya da var ise yeşil pasaportlarının fotokopilerini ibraz etmelerinin kendileri için vize alımı sırasında referans olacağını hatırlatırız.
  • Tüm vize başvurularında yeni çekilmiş (kesinlikle 3 aydan eski olmamalı) rötuşsuz ve fonu beyaz, fotoğraf istenmektedir. Fotoğraf özelliklerini evrak listelerinin içinde bulabilirsiniz. İstenilen özelliklere sahip olmayan fotoğraflardan dolayı vize başvuruları kesinlikle kabul edilmemektedir.
  • Reşit olmayan çocuklar için her iki ebeveynden noter onaylı, son 6 ay içerisinde çıkartılmış muvaffakatname aslı ve fotokopisi alınması ve çocuklara ayrı doldurulmuş olan vize başvuru formlarının hem anne hem de baba tarafından imzalanması gerekmektedir.
  • Ankara Büyükelçiliğinden yapılan başvurularda; yolcunun ilk pasaportu ise ve daha önce alınmış vizesi yok ise Emniyet pasaport Şube Müdürlüklerinden Protokol Yazısı alınması gereklidir.
  • Almanya Konsolosluğu herhangi bir sayfası yırtılmış, hasar görmüş (1mm.dahi olsa) pasaporta vize vermemektedir.
  • Başvurularınızı; bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu gibi konsoloslukların ve başvuruların yoğun olduğu dönemleri dikkate alarak, seyahate çıkış tarihinizden en erken 3 ay ve en geç 15 gün önce yapmalısınız. Müracaatınızın olumlu sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerinde yazılı olan bilgilerin doğruluğunu (pasaport numarası, seyahat tarihi, ad ve soyadı gibi) mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.
  • Alacağınız vize süresinin uzunluğu sadece konsolosluk takdirindedir. Konsoloslukların karar vermesinde daha önce almış olduğunuz vizelerin kullanılıp kullanılmadığı, kullanıldı ise doğru şekilde kullanılıp kullanılmadığı büyük önem taşımaktadır.

Rusya vizesi için Gerekli Olan  Evraklar Aşağıdaki Gibidir.

  1. Pasaport :
    *Pasaportunuz Rusya Seyahatinizin dönüş tarihi itibarı ile en az altı ay daha geçerlilik süresine sahip olmalıdır.
    *Pasaportunuzun yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir.
    *Pasaportunuza Rusya Vizesinin yapıştırılması için en az 2 tane boş vize sayfası bulunmalıdır.
  2. 1 Adet Fotograf  (Fotoğrafların Arka fonu  beyaz olmalı ve Fotograflar 6 ay’dan eski olmamalı)
  3. Başvuru Formu (Rusça) (Tarafımızdan Doldurulacaktır.)
  4. Voucher (Volçır) Yabancı Turistik Kabul Belgesi (Acentamız Tarafından Temin Edilmektedir.)
  5. Rusya’daki Tur Öperatörü Tarafından  Alınmış Garanti Mektubu.(Acentamız Tarafından Temin Edilmektedir.)
  6. Rusya Federasyonunda Geçerli Seyahat Sağlık sigortası. Acentamızdan Temin edebilirsiniz.

* Rusya Vize Almanız için geri kalan diger Evraklar Firmamız Tarafından Temin Edilecektir.

* Türkiye’nin her ilinden pasaportlara Mikro Vize Rusya Vizenizi alabilmektedir.

Rusya Vize işlemleri için sizin konsolosluğa gelmenize gerek yoktur.

*İstanbul Dışındaki Şehirlerden Pasaport ve evrakları Aras Kargo, Yurtiçi KargoMng Kargo ile Bize ulaştırabilirler.Vizeleriniz alındıktan sonra Aynı şekilde kargo ile size geri Gönderilecektir.

    • Umuma Mahsus, Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri Amerika’ya seyahat için vizeye tabidir.
    • ABD vizesi başvurusu yapan kişilerin büyük çoğunluğunun Konsolosluk bölümüne şahsen gelmeleri gerekmektedir. Ancak, 14 yaş altı ve 80 yaş üstü başvuru sahipleri bu zorunluluktan muaf olabilirler. Ayrıca Mayıs 2007’den sonra verilen vizelerin yenilenmesi amacıyla yapılan başvurularda da bu muafiyet söz konusu olabilir.
    • Elektronik Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formunun doldurulması ve başvuran her bir kişi için belirlenen DS-160 onay (barkod) numarasının çıktısının alınması gereklidir. Başvuru formu https://ceac.state.gov/genniv adresinden doldurulabilir.
    • Her bir başvuru sahibi için MRV (Makinada Okunabilir Vize) ücretinin ödenmesi gereklidir. MRV ücreti Akbank şubelerinden veya https://usvisa-info.com sitesinden online olarak ödenebilir.
    • Konsolosluktan vize başvurunuz için bir randevu tarihi almanız gereklidir.Bir randevu tarihi alabilmek için her başvuran kişinin şu belgelerinin hazır olması gerekir:
      • DS-160 onay (barkod) numarası
      • MRV ücreti ödeme makbuzu
      • Başvuran kişinin pasaport numarası
    • Kişinin başvurduğu vize türüne bağlı olarak ek bilgilerin alınması gerekebilir. Örneğin:
      • Öğrencilerin hazırlaması gereken Form I-20 veya Değişim Ziyaretçilerinin hazırlaması gereken Form DS-2019’daki SEVIS (Öğrenci ve Değişim Ziyaretçisi Bilgi Sistemi) numarası
      • Geçici İş Vizeleri için hazırlanması gereken Form I-797’deki Dilekçe Numarası
      • Göçmenlik Vizesi için başvuranların Dosya Numarası
    • ABD vizeleri ile ilgili ek bilgiye http://travel.state.gov/visa/visa_1750.html adresinden ulaşabilirsiniz.(İngilizce)
    • ABD Konsolosluğu herhangi bir sayfası yırtılmış, hasar görmüş (1mm.dahi olsa) pasaporta vize vermemektedir.

Vize başvurularının reddi

    • Eğer bir başvuranın vize başvurusu reddedilmiş ise, konsolosluk görevlisi başvurana vizesinin neden reddedildiğine ilişkin bir yazı verecektir. Eğer ret mektubu 214(b) olarak işaretlenmişse, genel olarak bu başvuran kişinin mevcut A.B.D göçmen yasalarınca vize başvurusu için uygun olmadığını belirtir. Eğer başvuran tekrar başvurma yoluna giderse, başvuran yeni bir başvuru düzenlemek, yeni vize başvuru ücreti ödemek ve koşullarının ilk vize başvurusundan beri nasıl değiştiğine dair bilgi vermek durumundadır
    • Ret mektubu 221 (g) ile işaretlenmiş ise, genellikle sonradan başvuru işlemini tamamlamak için sunulabilecek belgelerin bir listesini içerecektir. Mektup aynı zamanda ek belgelerin nasıl sunulacağına dair bilgi de sağlar. Başvuran tekrar vize başvuru ücreti ödemek zorunda değildir. Ancak, vize başvurusu 221 (g) ile reddedilmişse ve başvurandan daha fazla bilgi sağlaması istendi ise, aday bir yıl içinde durumu takip etmelidir yoksa başvuru kendiliğinden geçerliliğini yitirecektir ve yeni bir başvuru için ödeme yapmak zorunda kalacaktır. Bazen başvurular vizenin çıkmasını geciktirecek ek idari işlemler gerektirebilir. İdari işlemlerin gerekli olduğu hallerde, mektup 221(g) ile işaretlenecek ve ek bilgiler sağlanacaktır. Eğer Konsolosluk Görevlisi 221 (g) reddinin idari işleme dair olduğunu başvuranın söylemişse, başvuranın kendi numarasını web sitesinde görene kadar başvuranın yapacağı başka bir eylem yoktur. Bir yıllık limit geçerli değildir. İdari işlem nedeni ile 221 (g)’den reddedilen başvuranlara randevuda; işlemler tamamlandığında başvuranın başvurduğu konsolosluğun (Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğu) web sitesinde yayınlanacak yetkilendirme surecinin takibi icin bir numara verilecektir
    • Türk başvuru sahipleri pasaportlarını başvuru yaptıkları elçilik veya başkonsolosluğa PTT aracılığı ile göndermelidir. Vize basılıp ve pasaporta yerleştirildikten sonra, 2-3 iş günü içinde, başvuru sahibinin seçimi olan bir PTT bürosuna gönderilecektir.

F1-F2 Öğrenim Vizeleri

  • Amerika’da 3 aydan daha uzun süreli olarak, dil kursu, mesleki kurs vb. nedenler ile gitmeyi planlıyorsanız, F1-F2 vizesi almanız gerekmektedir.
  • F1-F2 (öğrenci) vizesi alabilmeniz için, öğrenim göreceğiniz devlet okulu ya da özel okul veya kurumdan; kabul mektubu ve I-20 Uygunluk sertifikası formunun size ulaşmış olması gereklidir.
  • I-20 uygunluk sertifikasının üzerinde SEVIS numarasının mutlaka bulunması gereklidir. I-20 uygunluk sertifikası formunuz, SEVIS numaranız ve kabul mektubunuz, DS-160 vize başvuru formunuzu doldurmaya başlamadan önce hazır olması gerekmektedir.
  • Seyahat esnasında pasaportunuzun, kabul mektubunuzun ve I-20 uygunluk sertifikası formunuzun yanınızda olması gerekmektedir. Bu dökümanlardan herhangi biri yanınızda olmadan seyahat ederseniz, vizeniz olsa dahi ülkeye girişiniz engellenebilir ve gözaltına alınabilirsiniz.